niedziela, 13 marca 2016

Pieczony łosoś pod pierzynką z pora i marakui

Brak czasu powoduje, że bywam tu coraz rzadziej. Jednak na dziś mam łososia.


Składniki:
200-300 g dzikiego łososia atlantyckiego
1 por
1 marakuja
1 cytryna
łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego
sól, pieprz, cukier


Łososia skropić cytryną i doprawić solą. Włożyć do naczynia żaroodpornego.

Pora pokroić w piórka i zeszklić na oleju kokosowym. Dodać miąższ z marakui. Lekko doprawić solą i cukrem.  

Wyłożyć wszystko na łososia i piec ok. 25-30 minut w 180 stopniach.

Podawać np. z pieczonymi ziemniaczkami. 

Smacznego!




3 komentarze:

  1. Zrobiłam się głodna od patrzenia ;) pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam do zaoferowania program sprawdzający www.antyplagiat.net
    Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows
    który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych.

    Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe.


    Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego

    http://www.youtube.com/watch?v=TWxQZrZMU2U

    Sam skorzystałem i polecam w 100%!

    OdpowiedzUsuń
  3. właśnie takiego przepisu szukałam :) ostatnio jadłam przepysznego łososia pod taka pierzynką z pora w Paulu i muszę spróbować odtworzyć ten smak! naprawdę polecam:)

    OdpowiedzUsuń

Możesz również lubić

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...