sobota, 9 lutego 2013

Czekoladowe kubeczki z kremem!

Czekoladowe kubeczki zamiast babeczek z ciasta. Wyjątkowy sposób na podanie dowolnego kremu. U mnie najzwyklejszy budyń ;)


Składniki:

  • 1 opakowanie gotowej polewy czekoladowej 
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego 
  • owoce do dekoracji 
Opakowanie z polewą zalać gorącą wodą i poczekać, aż się rozpuści. Budyń ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić.

Do formy na muffiny włożyć papierowe foremki do babeczek. Wlewać powoli polewę, zaczynając od boków. Rozprowadzić po całej foremce, uważając, aby ścianki nie były zbyt cienkie (stają się wtedy zbyt łamliwe przy odrywaniu papierka).


Włożyć foremki do lodówki na czas zastygnięcia.

Po ok. 30 min wyjąć je z lodówki i bardzo delikatnie (!) odrywać papier.

Wlewać budyń lub dowolnie przez siebie wybrany krem i udekorować.




Smacznego!

6 komentarzy:

  1. rewelacja :) pięknie i smakowicie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej, chętnie zrobiłabym takie z bardziej naturalnych składników :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Próbowałam na początku ze zwykłej czekolady... jest zbyt krucha. Chociaż nie wiem jaki by był efekt jakby się dało wszystko na jakiś czas do zamrażalnika ;)

      Usuń
  3. świetny pomysł :) i najzwyklejszy budyń robi się specjalny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ach, wspaniały deser!
    widać wokoło, że już niedługo Święto Zakochanych :]

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają prześlicznie :)

    OdpowiedzUsuń

Możesz również lubić

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...